Soon Blandede kor og Kulturkirken i Son arrangerer julekonsert i Son Kulturkirke 9. desember. Dørene åpner kl. 15.15 med salg av kaffe, kaker i tillegg til kort og julegaver laget i slummen i Bangkok.

Dette er en ren veldedighetskonsert til inntekt for barna på Good Shepard Learning Centre in Phuket. 

Vi håper at mange Marys Venner i Østlandsområdet støtter opp om dette arrangementet.

Marys Venner sponser for tiden ca. 50 barn på skolen i Phuket, men det trengs mer penger til driften, blant annet lønn til lærere. Skolen er et unikt tilbud til flyktningebarn fra Myanmar (Burma) som ikke har tilgang til Thailandsk skole, eller helsetilbud. Over 50% av elevene som kommer til skolen har ingen skolegang fra før.

 


Mer om prosjektet i Phuket, Good Shepard School
Phuket er Thailands største øy og det mest populære turistmålet for nordmenn i Thailand. Her kan man nyte sol, vakre strender, spise og drikke godt og å oppleve et utall av sverdigheter til svært overkommelige priser. Knapt noen legger merke til at det i bakgårdene og på byggeplassene lever statsløse flyktninger i blikkskur og papphus. De er hovedsaklig fra Myanmar (Burma).
Disse menneskene har de dårligst betalte jobbene (hvis de får en jobb) og barna får ikke gå på Thailandske skoler. Det betyr at barna enten driver dank eller blr utsatt for barnearbeid.

 

 

En "moder Theresa"
De færreste av barna kan hverken skrive eller lese. 
Den katolske nonnen søster Lakana fra Good Shepard Sisters ble oppmerksom på dette, og bestemte seg for å oppfylle barnas høyeste ønske, nemlig å få gå på skole. Hun gikk med bøsse blant turistene og klarte å få penger til å bygge en skole hvor 200 fattige barn nå kan få gå på skole. Undervisningen tilpasses slik at barn fra familier som har planer om å bosette seg i Thailand får språkundervisning i Thai, mens de med foreldre som har planer om å flytte tilbake til Myanmar, får undervisning tilpasset skolesystemet i Myanmar. 

Søster Lakan har imidlertid store utfordringer med å skaffe midler til driften. Det trengs penger til gode lærere og transport av barna til og fra skolen, samt penger til medisinsk utstyr når barna blir syke. Barna har ikke tilgang til Thailandsk helsetilbud.

Marys Venner har påtatt seg ansvaret for å hjelpe til med midler til driften av skolen.. 

For 150 kr i måneden kan du sikre at et barn får skolegang med lærebøker, skoleuniformer og et næringsrikt måltid hver dag.